Inloggen

Gegevens
Bevestigen

 Winkelmandje

Uw mandje is leeg

Alle genoemde prijzen zijn incl. BTW.

 

 

 

 

Zoek op plantnaam

ecoHaag

De ecoHaag is een nieuw product van Bomenzoeker.nl wat gebaseerd is op de zeeuwse haag. De ecoHaag heeft door het gebruik van verschillende planten een bonte en fraaie bloeiwijze. Daarnaast zorgt de haag voor een veilige en voedzame plaats voor kleine vogels. Dus een duurzame en ecologische erfafscheiding geschikt voor landerijen, maar ook ruime tuinen.

ecoHaag

De basis van de ecoHaag bestaat uit Meidoorn, aagevuld met andere soorten struiken, waaronder Hondsroos, Egelantier, Vlier, Braam, Sleedoorn, Veldesdoorn, Liguster, etc. De haag is essentieel voor een goede leefomgeving van vogels, de scherpe takken zorgen voor bescherming tegen katten en roofvogels, de bessen en vruchten zijn belangrijk als wintervoedsel, daarnaast zorgt de haag voor nestgelegenheid.

Bekijk hier een overzicht van planten voor een zeeuwse haag.

ecoHaag pakketten

Via onze webwinkel kunt u speciale pakketten bestellen, waarmee u uw eigen ecoHaag kunt aanplanten. De pakketten zijn er in diverse samenstellingen.

De ecoHaag® Basis staat het dichtst bij de oorspronkelijke Zeeuwse Haag. De ecoHaag® Bloei bevat meer uitbundig bloeiende struiken. In de ecoHaag® Stevig zijn meer robuustere struiken gebruikt die minder bloeien en vrucht geven. De ecoHaag® Vrucht bevat meer vruchtdragende (bessen) struiken, dus extra wintervoedsel voor vogels. De ecoHaag® Scherp heeft ten opzichte van de Basis alleen maar scherpe struiken, zodat deze gebruikt kan worden als ondoordringbare haag. U kunt ook de pakketten naar eigen inzicht combineren tot één haag.

De samenstelling van de pakketten vindt u in de plantinfo.

Hieronder een voorbeeld van een bestaande Zeeuwse haag zoals deze veel voorkomt op de Zeeuwse eilanden. Bij deze haag is alleen de zijkant regelmatig gesnoeid, in een kleine tuin kunt u uiteraard de haag in zijn geheel snoeien en kort houden.

Zeeuwse haag