Inloggen

Gegevens
Bevestigen

 Winkelmandje

Uw mandje is leeg

Alle genoemde prijzen zijn incl. BTW.

 

 

 

 

Zoek op plantnaam

Plantgegevens

Ilex rotunda (Kurogane Hulst, Hibakujumoku Tree, Kuroganemochi)

Dit is één van de soorten die de atoombom hebben overleefd.

Info

Kuroganemochi is een groenblijvende hoge boom die groeit in warme streken ten westen van Kanto, Honshu, Shikoku, Kyushu, Ryukyu, Taiwan, Zuid-Korea en China.

De bladeren zijn leerachtig en ovaal.

Het heeft geen vertanding (hele rand), en bij verhitting met een aansteker wordt het na een tijdje zwart (dode ring).

Nieuwe takken zijn paars en geribbeld. Het is een tweehuizige plant en de vrouwelijke plant draagt ​​veel rode vruchten, daarom wordt hij aangeplant als tuinboom of straatboom.

Hij verdraagt ​​snoei goed en komt goed uit buiten de stam. Vrouwelijke planten zijn natuurlijk waardevoller als tuinbomen. De bloemen bloeien van mei tot juni en zijn bleekpaars. Het aantal bloembladen is 4 tot 6 (7) en de meeldraden van de vrouwelijke bloemen zijn gedegenereerd en klein.
 
In natuurlijke staat groeit het op relatief lichte plaatsen zoals bergkammen en hogere hellingen. De hoogte van de boom is niet zo hoog als een hoge boom, dus hij is waarschijnlijk geschikt om op zo'n plek te groeien. Op het moment van nieuwe scheuten in het voorjaar, vallen de bladeren van het afgelopen jaar in één keer. Het is droogtetolerant en geeft de voorkeur aan lichte plaatsen.

Kuroganemochi-bloemen bloeien van mei tot juni. Het vertakt zich vanaf de bladoksel nabij de punt van de tak en bloeit veel bloemen. Het is tweehuizig. De mannelijke bloem heeft een bloemblad van ongeveer 1,5 mm en een opvallende meeldraden. De vrouwelijke bloem heeft een grote stamper in het midden en kleine meeldraden eromheen, en de lengte van het bloemblad is 2 mm. Het aantal bloemblaadjes lijkt standaard 6 te zijn, maar sommige met 5 en 7 zijn gemengd. De vruchten hebben een diameter van ongeveer 6 mm en rijpen rood in de herfst.

In het kustgebied van Okayama heet het Akura, en wordt het aangeduid als de stadsboom van Okayama City.

Bron: http://had0.big.ous.ac.jp/plantsdic/angiospermae/dicotyledoneae/choripetalae/aquifoliaceae/kuroganemochi/kurogane.htm

maat prijs L P / W  
bonsai, grote solitair, in kuip van 100 liter € 1,325.00
P
 
Huidige voorraad: 1 stuks. Deze zijn direct beschikbaar.
verklaring