Inloggen

Gegevens
Bevestigen

 Winkelmandje

Uw mandje is leeg

trustpilot reviews

trustpilot reviews

Alle genoemde prijzen zijn incl. BTW.

 

 

 

 

Zoek op plantnaam
 

Nieuws

<< terug naar index

  • Vollegrond niet eerder dan half november leverbaar
  • Datum: 12-09-2023

Op dit moment is de herfst nog ver weg. Er is nog steeds groei in de natuur, en het moment waarop de bladeren van de bomen gaan vallen en alles in winterrust gaat lijkt nog heel ver weg.

Zolang er nog blad aan bomen en struiken zit, kunnen die niet veilig verplant worden uit de vollegrond. Het stukje van de handel waarbij alleen planten uit de vollegrond worden verhandeld, is dus voorlopig nog niet in zicht.

Zodra er nachtvorst komt, en het een paar weken in de nacht 5 graden of kouder is, komt dat moment wel dichterbij. Dan duurt het nog ongeveer een maand voordat alles zijn blad gaat verliezen, daarna begint het moment dat we bomen en planten een korte tijd direct uit de vollegrond kunnen gaan verkopen.

Er is nog geen haast bij, vollegrondsartikelen verkopen wij de hele winter door. Vooral temperaturen tussen de 5 en 10 graden boven nul overdag zijn perfect. Hoe kouder, des te beter is dat voor planten en bomen. En des te sneller ze helemaal in winterrust gaan en blijven.

Als u zich afvraagt waarom planten en bomen niet doodvriezen in de winter, is het antwoord eenvoudig: Wij verkopen niet voor niets "winterharde" planten en bomen.
Winterrust is belangrijk voor veel planten uit onze natuur. Het geeft planten de mogelijkheid de winter te overleven, en in ons vakgebied geeft het ons de kans veilig planten en bomen te verplaatsen. Ook vanaf onze kwekerij naar uw tuin. De beste en meest veilige tijd daarvoor is tijdens de winterrustperiode.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Winterrust

Rond half maart is dat seizoen weer voorbij. Daarna verkopen we alles nog steeds, maar dan staat het in een pot.

Meer info op: https://bomenzoeker.nl/service/wortelgoed